Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

katerina.sestakovanovotna

28. 11. 2010 13:03
Velice prospěšný článek.

Děkuji za zasvěcené informace a karmuji. Nedávno jsem psala na podobné téma http://sestakovanovotna.blog.idnes.cz/c/159411/O-zodpovednosti-zapadni-civilizace-vuci-problemum-v-Africe.html a dost mne překvapila masová averze lidí proti jakékoliv formě pomoci Africe. Čekala jsem, že lidé nebudou chtít osobně přispívat, ale trochu mne zaráží, jak moc je štvou snahy jiných nebo i pouhé diskuse o tom, jaká forma pomoci je nejrozumější a nejúčinnější. Držím Vám palce a ještě jednou děkuji.

0 0
možnosti

Sergeant

28. 11. 2010 14:36
Re: Velice prospěšný článek.

Váš článek ani diskusi jsem nečetl, ale řekl bych, že nevadí ani tak pomoc Africe, jako neustálá snaha podsouvat nám zodpovědnost za Afriku. Když vidím hladové africké děti, cítím lítost, ale necítím se za to zodpovědný.

Článek si přečtu:-)

0 0
možnosti
CSZ

cinklá státní zakázka

28. 11. 2010 11:57
Dotaz autorovi:

Čím byla vaše dobrodružná cesta + následná analýza prospěšné naší zemi v době krize, kdy se plošně šetří téměř na všem a na každém? A kolik za to všechno daňový poplatník zaplatil?

0 0
možnosti
PP

ippokorny

27. 11. 2010 18:12
Jste si jistý, že nepíšete o Česku?

Kolik lidí u nás by chtělo rozdávat cizí peníze, které nikdy nevydělali?

Kolik úředníků tvrdí, že musí mít perfektní auto, aby přijeli na jednání odpočinutí.

Kolik je u nás zbytečných projeklů a kdo nese odpovědnost za ty špatné?

Kolik lidí dostane třeba nové bydlení a nikdo se nestaríá o údržbu a lidé ten byt zničí a natáhnou ruku znovu. Stačí to? Nekritizujte cizí zemi, podívejte se pouze kolem sebe. Ještě mají poslanci levné jídlo a zneužívají náhrady? P.P:

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 11. 2010 9:16
Re: Jste si jistý, že nepíšete o Česku?

R^!!;-D

0 0
možnosti
KL

vver440 multikulturní inženýr

27. 11. 2010 13:55
já nepomáhám a pomáhat nebudu

peníze se daj použít na užitečnější věci, než je nějaká studna. Rv

0 0
možnosti
ML

Niktor

27. 11. 2010 13:15
Dobrý článek

R^

0 0
možnosti
FB

paltt

27. 11. 2010 12:52
Och,''humanitarni spoluprace'' ???

Vite mlady muzi, tak nejak jsem drobne rozmrzely vasim clankem. Mate to nejak pomylene. Na jednu stranu pisete zcela presne, ze penize jsou de fakto ''vyuzity'' na administrativni stranku projektu a na samotny projekt pomoci zbyde pomerne zanedbatelna cast onech penez. Na druhou stranu nam zde predkladate vizi, dle ktere musi lide v CR citit moralni odpovednost za tyto chudinky ve zminovanych statech.

A to jako PROC? Vzdyt je to nesmysl.

Budu mozna trosku drsny, ale situace, v ktere se nachazeji JE pouze jejich problem. Cim si zaslouzili tolik pozornosti? Umiraji zizni a sedi az jim nekdo opravi vrt?

No tak at klidne zemrou! Bude po problemech. Jiz nebudete psat nesmyslne clanky, nebudou se poradat nesmyslne sbirky na pomoc Africanum. Nebudou tito chudinkove poradat pristehovalecke najezdy do Evropy atd.

Skutecne, pokud se oni sami nezapapoji a nebudou chtit, nemaji na nic pravo. Ani na nas soucit ne.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik II

27. 11. 2010 10:59
Takže,

z Vašeho článku vyplývá pouze jedno! Přestat s tím, jsou to vyhozené peníze! Hlavně jste mě dojal s tím, že za název pomoc by se mohli urazit! Pokud mi někdo dá tisíc doláčů a nazve to jako příspěvek na krmení pro mého psa, budou ty prachy mít menší hodnotu než jako příspěvek na stravu pro mou kočku?

Také si myslím, že všechny ty pomoci brání v tom, aby v Africe zůstali pouze ti schopní se uživit! Zbytek opuštěného prostoru už někdo obsadí! Otázka je jestli to budou musulmani a celá Afrika se stane pouští, jako Střední východ, nebo my a z Afriky zase bude zemědělský a surovinový ráj pro celý svět, jak to bylo cca před 60ti lety! Ještě je tady Čína, a ta na nějaké humanitární nuance kašle a proto ty suroviny zatím proudí k nim skoro za babku! Měli bychom se poučit! Jinak se z "globalizované" ekonomiky stane pouze asijská záležitost a z Evropy bude skansen!

BEZ PRÁCE NEJSOU NEJEN KOLÁČE, DNES ANI CHLEBA!!!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 11. 2010 12:25
Re: Takže,

Bohužel máte pravdu, i když musím připustit, že ten poslanecký holobrádek si aspoň uvědomuje, že většina vybraných peněz jde na administrativu spojenou se správou pomoci. No a ten zbytek jde především na posílení kmenových náčelníků, africké mafie a slouží jako zdroj černého obchodu. Jen zanedbatelná část jde skutečně potřebným. Dokud si všichni ti pomahači neuvědomí, že plně postačí, aby příslušné vlády zajistili bezpečnost, nastolení právního řádu a jeho vymahatelnosti a ochrany cizích investic, tak je jakákoliv pomoc zbytečná. Kde tyto základní prvky demokracie příslušná vláda zajistí, nemusí se už dál o nic starat, protože investoři příjdou sami a začnou zajišťovat dotace státního rozpočtu z daní. Tedy pokud obyvatelstvo dané země bude ochotno pracovat ! !!;-)

0 0
možnosti
VP

Vítek Procházka

27. 11. 2010 10:30
kam jdou peníze.

Jsem rád, že se věci začaly nazývat pravými jmény.

Pomoc je třeba, jak jsem psal v nějaké reakci - jednak se z těchto zemí může stát později náš partner, a hlavně to může uklidnit situaci v regionu.

Na druhou stranu je třeba mluvit o tom, že jen tak dávat peníze, ani pořádně nevědět na co, místním lidem by to ve skutečnosti nijak nepomohlo a zemi k rozvoji už vůbec ne. Takže jsem rád, že se o tomto mluví a že peníze budou do budoucna vynakládány, co nejúčelněji.

0 0
možnosti
B

bruja25

27. 11. 2010 10:25
...

Jsme lidi, tak by jsme si měli pomáhat, chápu, že by to potřebovali někteří Češi taky, ale snad se nemáme ještě tak zle, aby nám bylo líto peněz, kterých není moc, a které opravdu mohou zachránit životy. 

0 0
možnosti
VP

Vítek Procházka

27. 11. 2010 10:38
Re: ...

přesně tak. Neříkám, že všichni, ale je mnoho Čechů, které se považuje za chudé, ne protože by neměli na jídlo či bydlení, ale protože nemají na značkové oblečení, voňavky, dovolené, plazmovou televizi, netbook, iPhone, .... atd.

Popř. nemají na jídlo, protože si tyto věci koupili.

0 0
možnosti
JZ

Jakub Zezula

26. 11. 2010 22:47
tak nějak se divím,

že kolika lidem vadí tato rozvojová pomoc, a přitom panu poslanci nikdo nepřipomíná zahraniční vojenské mise v Afghánistánu, Íráku a kde všude jinde. To nikomu nevadí?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

26. 11. 2010 23:23
Re: tak nějak se divím,

Vadí, ale o tom článek ani tak nebyl

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1863x

Seznam rubrik