Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kitten

26. 11. 2010 21:37
Kolik peněz jste už v životě vydělal

Kolik hodnot jste vytvořil a kolik peněz jste, pane poslanče, v životě vydělal (nikoliv dostal za zaměstnání u státu)? Abyste měl reálný pohled na hodnoty, abyste měl aspoň jakési morální právo na rozhodování o našich daních, o rozdávání peněz, které nevlastníte, o "poznávání světa" za peníze vybrané od těch, kteří se do Afriky dívat nelítají, nikdy na takový výlet nenašetří, a kteří sami často potřebují pomoc více, než potenciálně velmi bohaté africké země?

0 0
možnosti
VP

Vítek Procházka

27. 11. 2010 10:24
Re: Kolik peněz jste už v životě vydělal

?? Kitten, proč tolik zášti? ČR je již zemí vyspělou a jako taková pomáhá zemím rozvojovým, s tím přeci konkrétní člověk v tomto případě pan Paggio nemá co do činění,

Naopak oceňuji, že se tam jel podívat a že zjistil, na co peníze jdou a jsou dobře využity, kam proudí zbytečně a kam by jít mohli.

Nezapomínejte, že je třeba myslet do budoucna : ze země, které dnes pomáháme, se zítra může stát náš významní partner.

0 0
možnosti
JZ

Jakub Zezula

26. 11. 2010 21:09
souhlasím

myslím, že by se nemělo zapomínat na rozvojové země, ale...

---

měl byste brát vpotaz i názory zde přítomných diskutéru, plátců daní, kteří Vám ,,dávají na chleba", a kterým máte být podle jejich názorů náležitě vděčný, protože to dělají z milosti

0 0
možnosti
P

pěnice

26. 11. 2010 21:45
Re: souhlasím

Jestli to je z Vaší strany ironie pane Zezula,pak není na místě.Když vzpomenu,jak se snaží v kampani zalíbit voličům,pak mají naslouchat jejich hlasu také po volbách.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

26. 11. 2010 20:25
Nepřeji si, aby se z mích daní

financovala humanitární zahraniční pomoc.

Daně v žádném případě nemají sloužit k tomuto účelu.

Pan poslanec ať po pracovní době vybírá peníze a organizuje pomoc.

Ale za své peníze a ve svém volném čase !

0 0
možnosti
OU

26. 11. 2010 20:57
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
P

pěnice

26. 11. 2010 20:13
Tady se hlásá na všechny strany,jak je třeba šetřit hlavně v

a pán nám tady vykládá,jak je hrdý,že může naše peníze vozit jinam a ještě má pocit,jaký je frajer.Já už dávno říkám,že do spolku Člověk v tísni bych nedala ani haléř.Jsou to peníze vyhozené oknem.Stejně jako u našeho opáleného etnika.Prostě studna bezedná,.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

26. 11. 2010 20:47
Re: Tady se hlásá na všechny strany,jak je třeba šetřit hlavně v

Kdyby tam vozili antikoncepci vyhozene penize by to nebyly.

0 0
možnosti
N

nenovak

26. 11. 2010 20:00
pomáhání cizím za naše peníze

Pan poslanec bere peníze českých daňových poplatníků a má tu drzost za tyto peníze  užívat ve prospěch někoho jiného. To je to samé, jako kdybych byl zedník, byl zaměstnán u p. Nováka, jenž by mě platil, ale já sám bych pracoval ve prospěch p. Dvořáka, konkurenta p. Nováka. Chucpe. Pane poslanče, zajeďte se podívat do českého pohraničí, kde je potřeba takového množství pomoci, že by nikoho neměl ani napadnout pomáhat jinde.

0 0
možnosti
VP

vikitor81

29. 11. 2010 16:00
Re: pomáhání cizím za naše peníze

Dobrý den, peníze do rozvojové pomoci jdou skrze Ministerstvo zahraničních věcí, potažmo Českou rozvojovou agenturu. Nejde tedy o rozhodnutí jednoho poslance. Do českého pohraničí jezdím často, ať už na Šumavu nebo do severomoravského Jeseníku, odkud pochází mí prarodiče. Ale říkat "zastavte rozvojovou pomoc, lidem v pohraničí se žije zle" je laciné. Vše je provázáno a pokud padne Afrika, doplatí na to především Evropa, protože to přinese 1) zvýšení migračního tlaku na hranice EU, a tedy zvýšené náklady na její ostrahu a následnou péči o uprchlíky, azylová řízení atd. 2)radikalizaci a nárůst vlivu extrémních hnutí a teroristických skupin, což přinese zvýšené výdaje na bezpečnost 3) náklady na sanování humanitárních katastrof 4) další bepečnostní rizika a narušení obchodních cest (viz Somálsko a boj s místními piráty, který platíme všichni ve zvýšené ceně přepravovaného zboží)

s pozdravem

Viktor Paggio

0 0
možnosti
P

pěnice

26. 11. 2010 19:54
Tak jsem přečetla,

jak pomáháte někde v cizí zemi,zatímco domorodci sedí a čekají,odkud přijde pomoc.Nečekejte,že Vám za to budu tleskat.Vůbec ne,zvláště,když včera na Primě ukázali matku se dvěmi dětmi,postiženými obrnou a na konec ukázali účet,aby lidé mohli pomoct.Naši lidé se musí doprošovat sbírkou a Vy lítáte po světě! Vás zvolili naši lidé nebo cizinci???? Tady pomáhejte především!!!!!

0 0
možnosti
S

snaduzdost

26. 11. 2010 20:25
Re: Tak jsem přečetla,a píšu:...a Vy lítáte po světě

Autore poslanče, nenechte se odradit nejapnými příspěvky. Děkuji vám za vaši zprávu, je to významná vlašťovka v práci naší Poslanecké sněmovny a vím, že i vám to přinese významné rozšíření duchovního obzoru nezbytného při přípravě zákonů i hlasování o nich.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

26. 11. 2010 19:53
Po

pravdě je toto k ničemu. Dejte prosím dohromady vše co se do Afriky poslalo a spočítejte si kde by ty země museli být,kdyby chtěli. Proč vyhazujete oknem peníze daňového poplatníka ? Investujete do zbytečných a nepřínosných věcí pod hlavičkou "humanismu". Děláte z nich pouze "nesvéprávné" o které se stále někdo musí starat. Jako vždy. Asi leze na mozek "politika" , že pak vyhazujete peníze oknem a myslíte si , že je to Buh ví jak užasné a vděčné. Bude to užasné, až budete mít doma vše v pořádku, pak běhejte po jiných zahradách a uklízejte.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

26. 11. 2010 20:19
Děláte z nich pouze "nesvéprávné

Hegemone, to by potom mohl každý podnikatel  říct o svých zaměstnancích, když jim zajišťuje, leckdy s velkým úsilím, práci. Či stát? Nebo jste schopný a tak zvaná OSVČ? A staráte se o svou obživu sám? Pak bych se divil, že jste tak nesolidární. Buďte rád, že máte dokonce  počítač a na placení si internetového příplatku, doma že vám chystají Vánoce atd.,atd. Víte, ono to není samo sebou. A buďme vděčni, že nám to bylo dáno a podělme se z bližními. Byť  z toho mála, co nám zbývá.

0 0
možnosti
P

peena2

26. 11. 2010 19:49
Článek pěkný, už jsem chtěl dát karmu,

ale poslední 2 odstavce mě odradily. My opravdu dáváme nějaké peníze na země, které mají nejúrodnější půdu, nejvíce všech možných surovin ???

Ani korunu bych jim nedal, pouze bych poslal kamión prezervativů ....

0 0
možnosti
OU

26. 11. 2010 19:46
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
N

nenovak

26. 11. 2010 19:43
II.

Věřte tomu, že domácí nejsou tak hloupí, aby nepoznali, že se Evropané a Evropanky tímto ponižují. Ale muslimové se v Evropě mohou oblékat a chovat jako u nich doma. Pokud pak jde o okolnosti výstaveb svatyň v Evropě a naproti tomu v Arábii  a Íránu, tak musí vztek lomcovat každým slušným člověkem. Co dělat?

Zakázat výstavbu mešit v Evropě. Zvýšit počet policistů (účinný boj s pátými kolonami) a vojáků (hermetické uzavření hranic Evropy před příchodem imigrantů) v Evropských zemích. Samozřejmě, že toto by bylo vykoupeno sníženou životní úrovní Evropanů. Ovšem k tomuto snížení by došlo o pár desetiletí stejně v důsledku zvýšeného počtu méně kvalifikované prac. síly v populaci. Civilizace, která není ochotná po sobě uklízet záchody (musí si na to najímat cizince, kteří se tu rozmnoží a v příští generaci bude více uklízečů záchodů /nikoliv vědců/), je odsouzena k zániku. Obávám se, že se Evropané probudí teprve, až začne skutečná mela (která určitě přijde). Jen, aby nebylo pozdě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1863x

Seznam rubrik