Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

intalex

4. 11. 2010 9:36
Máte naprostou pravdu.

Velmi dobrý článek. Souhlasím s Vámi. Dnešní hlavní článek na idnesu jen potvrzuje to, že je opravdu nutné v této oblasti něco dělat.

0 0
možnosti

JoMe

3. 11. 2010 20:02
sloužil jsem 10 let

u armády jsem byl 10 let a nakonec jsem dal výpověď , neboť jsem řekl, že na okrádání občanů se nebudu podílet, myslím si, že pán poslanec ani netuší, jak moc se u armády vyhazují peníze z okna... kdyby věděl svolal by defenestraci a všechy je vyházel z okna. Pokud chce něco změnit, tak se musí přijít na Generální štáb a všechy do jednoho včetně MO vyházet.

0 0
možnosti

Pantau21

3. 11. 2010 16:29
trefně napsáno

Jak se ukázalo pouhá kontrola veřejnosti v podobě médiálního zájmu nestačí k tomu, aby nedošlo k obrovským zlodějinám i v rámci zakázek, které jsou evidentně nejvíc na očích, tedy zakázek za veliké peníze (Gripeny, Pandury). Je potřeba institucionálně zajistit, aby k podobným krádežím do budoucna nedocházelo.

0 0
možnosti

Modrá Jana

3. 11. 2010 16:04
Vážený pane poslanče,

kamarád, jehož domovskou politickou stranou jsou jihočeské VV mě přesvědčil, že nejste jako oni, ti dinosauři. John měl plnou pusů keců. Pak pro něj Kalousek a Nečas přestali být dinosaury. Přesto jsem vám VV hodila při volbách do PS celou kandidátku. Po volbách jsem zjistila, že jste stejní korytáři, jako ti výše jmenovaní a při volbách do obecních zastupitelstev a senátu jsem vám nedala už ani jeden hlas. Zklamali jste a ste stejný proletariatlumpen, jako Kalousek, Severa, Barták a jim podobní. Takže nepište hlouposti a doufám, že při dalších volbách dopadnete stejně, jako Zelení, KDU-ČSL, ODA a DEU. To, že jste včera zamítli v PS rozpravu, ukázalo, že jste stejní jako oni.;-D

0 0
možnosti

Jules navždy

3. 11. 2010 16:12
Re: Vážený pane poslanče,

Neznám moc stran, které z náhrad darují na charitu. Vlastně krom VV žádnou. A zamítnutí rozpravy vítám, jinak by rozpočet na další rok byl opět rekordní a lidé jako vy by za pár let řvali, proč nás vláda tolik zadlužovala. To už nebudou peníze na podpory v nezaměstnanosti, rekvalifikační kurzy a podobně.

0 0
možnosti

baloš

3. 11. 2010 15:08
Doufejme

Veřejné zakázky na vojenskou techniku jsou po kauze pandury dost přetřásané. A není se čemu divit, že edy mnoho lidí chce, aby se tato situace už neopakovala. Já bych skutečně chtěl, aby peníze daňových poplatníků šli na správné věci a já doufám, že se to v budoucnu podaří.

0 0
možnosti

lavelle

3. 11. 2010 15:06
Souhlasím

....že především kontrola je špatně ošetřená. Je nutné, aby armádní zakázky kontroloval někdo zvěnčí R^

0 0
možnosti

brain18

3. 11. 2010 15:03
Věřím, že dokážete předražené zakázky zastavit..

...stejně jako např Bárta zastavil stavění předražených silnic a dálnic. Je opravdu třeba posvítit si na veřejné zakázky nejen v oblasti obrany.

0 0
možnosti

Luda84

3. 11. 2010 15:06
Re: Věřím, že dokážete předražené zakázky zastavit..

Myslím, že nejprver by se mělo ujasnit, jakou koncepci by měla mít česká armáda (vzhledem k vztahům v rámci NATO, EU atd.) a podle toho i nastavit výběrová řízení a koncepci nákupů armády. Problém ale je, že každý ministr na to bude mít jiný názor, ostatně to už bylo v článku i zmíněno...

0 0
možnosti

flavy

3. 11. 2010 14:20
Vy jste zábavný:)

Chcete odstranit korupci tím, že dáte větší volnost vyšetřovatelům korupce? Zlepšeným řešením důsledků určitě příčinu neodstraníte. Pod koho má spadat vojenská policie, když ne pod vojáky???

Armáda ČR má ze zákona povinnost kupovat svoji výzbroj prostřednictvím soukromých agentur. Do účetnictví soukromých agentur nikdo nevidí, jak si obchod sjednají, je jejich věc. Občas vyplave zpráva, ze které plyne, že obchodní marže těchto zprostředkovatelů je třeba 50% samotné investice…. Odstraňte soukromé zprostředkovatele nákupu armádní výzbroje. Asi 1 bilión Kč od listopadu 1989 prošel zakázkami armády bez výběrového řízení:))) Donuťte ze zákona armádu udělat výběrové řízení dle parametrů stanovených třeba jako u sektorových zadavatelů a dohlédněte, že ty regule dodržují.

Souhlasím, že je padlé na hlavu, aby prohřešky armády vyšetřovala armáda. Ať je vyšetřuje policie ČR a finančák, jako nás obyčejné smrtelníky:)

0 0
možnosti

Zaprděný čecháček

3. 11. 2010 15:10
Re: Vy jste zábavný:)

Pokud vím, tak na odstranění prostředníků se snad vláda dohodla. VV a ODS byly pro, Kalousek, kterému tento systém s Hávou vyhovuje pochopitelně proti. Cituji z programového prohlášení vlády: "Vláda se zasadí o to, aby bylo

Ministerstvu obrany umožněno realizovat přímé nákupy bez zprostředkovatelů."

0 0
možnosti

beachside

3. 11. 2010 13:48
ani jsem

to po "českých Grippenech"nedočetl.Škoda času.

0 0
možnosti

vodní želva

3. 11. 2010 13:34
Gripeny

jsou české nadzvukové letouny? Skoro bych řekl, že máte mezery ve vzdělání. 

0 0
možnosti

vikitor81

3. 11. 2010 14:46
Re: Gripeny

Myslím, že mohu říci, že Gripen je výrobce českých nadzvukových letounů. Slovem "český" samozřejmě netvrdím, že jsme je vyrobili, ale že je Češi používají. Ale možná jsem to vyjádřil poněkud neobratně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1863x

Seznam rubrik